.
.
12 LUNAS 2021
Un somontà afruitat amb tanins encantadors.
A mesura que arriben al punt òptim de maduració, els raïms de Cabernet Sauvignon, Garnatxa, Syrah, Merlot i Ull de Llebre són veremats i fermentats en tancs d'acer inoxidable a una temperatura que oscil·la entre els 25ºC i els 29ºC. Posteriorment es realitzen maceracions que duren de 2 a 4 setmanes segons la varietat, alhora que es realitza la fermentació malolàctica. Un cop finalitzada, els vins passen a bótes de roure francès de 2n i 3er ús de 225 litres de capacitat. Els mesos en bóta depenen de la varietat i l'anyada, i 9 mesos són el temps mitjà de criança. Un cop acabada la criança, es procedeix al cupatge de les diferents varietats ia una clarificació natural per gravetat, per deixar el vi brillant abans del seu embotellat.
Vi de color vermell picota d'alta capa i rivets violacis.
Al nas és fresc i intens amb notes de fruita vermella madura.
En boca és suau i amb volum gràcies a un taní rodó i vellutat. El pas per boca és suau i fresc, donant pas a un final llarg, on es barreja la fruita vermella amb els torrats propis de la seva criança de 9 mesos en bóta de roure francès.
Producció: 250 bótes de 225 litres
Criança: 9 mesos en bótes de roure francès de 2n i 3er ús
Acidesa total: 5,3 gr./lit.
Sucres reductors: 1,5 gr./lit.
Fitxa tècnica
- Tipo de Vino:
- Tinto Roble
- D.O.
- Somontano
- Variedad
- Garnacha
- Variedad
- Tempranillo
- Variedad
- Syrah
- Variedad
- Merlot
- Variedad
- Cabernet Sauvignon
- Formato
- 0.75 cl
- Grado alcohólico
- 14.00
- Bodega
- El Grillo y la Luna