.
.
GALLINAS Y FOCAS 2020
Gallinas & Focas és el resultat d'una tempesta d'idees (brainstrorming) realitzada per membres d'amadip.esment per donar nom al vi.
Gallinas & Focas és un vi amb un alt contingut humà fruit de la col·laboració d'amadip esment i 4 quilos Vinícola. amadip.esment és una organització perquè persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies gaudeixin i millorin la seva qualitat de vida i disposin de les mateixes oportunitats que tots els ciutadans. Els membres d'amadip.esment participen activament en tot el procés de creació del vi i són els principals protagonistes d'aquest projecte.
L'agost del 2006 neix el projecte “4Kilos Vinícola” –a Mallorca– de la mà de Francesc Grimalt i Sergio Caballero. Francesc Grimalt és enòleg i antic soci i director tècnic del Celler Ànima Negra a Mallorca i és conegut per haver recuperat la varietat autòctona callet al panorama vinícola Balear. Sergio Caballero és músic, soci fundador i codirector del festival de música avançada i art multimèdia SÓNAR, del qual és responsable de la imatge. El nom de “4Kilos” prové de la inversió inicial en pessetes dels seus dos socis (és a dir, 4 milions de pessetes). D´aquesta manera volien demostrar que l´elaboració d´un bon vi no depèn d´un gran esforç econòmic, sinó d´una ambició per la qualitat i una passió pel producte.
Gallinas & Focas és el resultat d'una tempesta d'idees (brainstrorming) realitzada per membres d'amadip.esment per donar nom al vi. Quan se'ls va preguntar perquè havien escollit aquest nom, la seva resposta va ser clara: les gallines són divertides i les foques aplaudeixen. Alhora se'ls va demanar que fessin dibuixos de gallines i foques que posteriorment servirien per il·lustrar l'etiqueta del vi.
Temps de criança: 24 mesos
Tipus de bóta:
Durant 12 mesos, en bótes de 500 litres de roure francès Allier. Durant 6 mesos, en fudre de 4.000 litres roure francès. 6 mesos de criança en ampolla.
Viticultura:
Viticultura racional i mínima intervenció. Cobertura vegetal autòctona per potenciar la microbiologia del sòl ia la tardor la competència hídrica.
Cultiu ecològic certificat.
Vinificació:
Selecció manual del raïm. El 70% es va realitzar en fudres de 4.000 i 30% en bótes de 500 l. Temperatura de fermentació i maceració A la fermentació sense arribar als 20ºC de temperatura. Macera durant 20-25 dies. Malolàctica en bóta de 500 litres
Fitxa tècnica
- Tipo de Vino:
- Tinto
- D.O. Illes
- VT Mallorca
- Variedad
- Manto Negro
- Formato
- 0.75 cl
- Grado alcohólico
- 13.00
- Bodega
- Gallinas & Focas
- Características:
- Ecológico