.
.
HONTZA 2019
Vi de poble, ull de llebre i garnatxa de vinyes d’almenys 30 anys. Maceració carbònica de 12 dies. Barrica de 500 litres.
Està inspirat en els vins que fa un segle reposaven en els calats de Labraza. Un vi nu i sense distorsions, que recull en cada ampolla, de manera sincera, l’especificitat de l’trencat paisatge de la Rioja Alabesa.
Iker García és fill de viticultor i després de diversos anys formant-se teòricament i pràcticament en diferents llocs d’Europa decideix finalment tornar a casa on comença a convertir ecològic les vinyes del seu pare. A hores d’ara ja són 12 les hectàrees certificades que inclouen vinyes d’entre 30 i més de 90 anys.
Iker desenvolupa un projecte de celler artesanal i camperola situada al poblet de Labraza on fins ara no hi havia cellers que comercialitzessin vi.
El seu compromís amb el patrimoni natural i cultural ha motivat una manera de vida, de conrear i elaborar vins vius que expressen la tipicitat del territori.
L’agricultura que desenvolupa es basa en els principis de la biodinàmica, amb preparats d’origen natural, homeopàtic i recol·lectat en el seu entorn. Durant l’elaboració segueix els mateixos principis, amb llevats indígenes i sense acidificacions ni sulfurosos en fermentació, minimitzant la intervenció.
Fitxa tècnica
- Tipo de Vino:
- Tinto
- D.O.
- Rioja
- País
- Alava
- Variedad
- Garnacha
- Variedad
- Tempranillo
- Formato
- 0.75 cl
- Grado alcohólico
- 14.50
- Bodega
- Viñedos Hontza
- Características:
- Sin Filtrar
- Características:
- Natural
- Características:
- Ecológico
- Características:
- Sin Sulfitos
- Características:
- Biodinámica