.
.
PREMSAL DE SON PORQUER 2020
Daurat intens procedent de les pells del premsal i del contacte durant la fermentació. Amb una acidesa discreta, en nas hi apareixen notes d’albercoc, de camamilla i de mel. Un final de boca llarg i salí i un toc amarg que convida a beure’n un altre glop.
Producció 464 ampolles
El mildiu d’aquest 2020 ha fet estralls i ha estat especialment dur amb el premsal, que estava en plena floració. Pràcticament perduda tota la collita, i dels pocs raïms que han sobreviscut, s’ha fet aquest vi. Una primavera plujosa i càlida acompanyada d’un estiu moderat que han ajudat a mantenir una certa frescor als vins. Un premsal sense filtres, l’expressió de la varietat, sense maquillatges. És un premsal de resistència, de les vinyes de Son Porquer, de les vinyes més velles. Premsal de 40 anys per a un 2020 que sempre recordarem; i si és amb una copa de vi, millor.
El raïm derrapat sencer va fermentar amb les pells durant set dies i posteriorment es va premsar per acabar la fermentació dins dipòsit d’acer inoxidable. Una vegada acabada la fermentacies va trasbalsar i va estar en contacte amb les mares 5 mesos fins abans d’embotellar.
És suc de raïm fermentat: sense llevats afegits ni sulfurós i sense clarificar.
Fitxa tècnica
- Tipo de Vino:
- Blanc
- D.O.
- VT Mallorca
- Variedad
- Premsal
- Formato
- 0.75 cl
- Grado alcohólico
- 12
- Bodega
- Mesquida i Mora
- Características:
- Sin Sulfitos
- Características:
- Biodinámica
- Características:
- Sin Clarificar
- Características:
- Ecológico